Depășește-ți limitele!
Cumpărați autocamionul dvs

Depășește-ți limitele!

The Fuel Duel.

Să fii antreprenor este o provocare. Zi de zi dai totul. Și la fel cum dumneavoastră dați totul, și noi dăm totul pentru dumneavoastră. Modelul nostru Actros cu sistemul System Predictive Powertrain Control (PPC) îmbunătățit realizează prin comparație cu predecesorul o economie de combustibil de până la 3% pe autostrăzi și de până la 5% pe șosele naționale.Testați modelul Actros în cadrul Fuel Duel în propriu dumneavoastră parc auto și experimentați diferența.În timpul Fuel Duel, vă deplasați pe propriile trasee, transportați propriile încărcături și, bineînțeles, folosiți proprii dumneavoastră șoferi. Singurul lucru care nu vă aparține este camionul. Încă nu. Convingeți-vă singuri în cadrul unui Fuel Duel, pe o perioadă de două săptămâni. Nu vă mulțumiți cu nimic mai prejos de atât. Go the extra mile!

Chiar și la prețurile actuale, cheltuielile cu combustibilul reprezintă cca 50 până la 60% din costurile legate de un autovehicul, pe întreaga durată de viață a acestuia. Orice mică economie la consum poate avea o mare influență asupra eficienței parcului dumneavoastră auto. În plus, dumneavoastră, ca antreprenor, vă doriți probabil să limitați și emisiile de CO2 ale camioanelor dumneavoastră. O economie de combustibil de până la 5% înseamnă și o reducere a emisiilor de CO2 cu până la 5%. Fuel Duel nu este deci numai extrem de eficient din punct de vedere al costurilor, ci poate contribui și la sustenabilitatea companiei dumneavoastră. 

Faceți acum acest pas suplimentar înainte – go the extra mile!

Un Fuel Duel înseamnă că efectuați deplasări în cadrul propriei companii.

  • Șoferii dumneavoastră
  • Încărcăturile dumneavoastră
  • Traseele dumneavoastră
image
image

Kilometri
parcurși

Număr de dueluri

Avantaj combustibil

image

Aceste cifre se referă la duelurile efectuate în toată Europa.
Dintre care dueluri efectuate în România: 42. Kilometri rulați: 434.231 km. Rezultat: 10,0% economie!

Cu până la 3% mai eficient pe autostrăzi și cu până la 5% pe șosele naționale.

Modelul Actros testat pe durata Fuel Duel sigur nu este un autovehicul pregătit special. Acest cap tractor Mercedes-Benz dispune de un grup motopropulsor echilibrat, care obține tot ce este mai bun din fiecare picătură de motorină, de o aerodinamică îmbunătățită și mai mult și de numeroase inovații care scad și mai mult consumul de combustibil.

Hotspot module

Motor OM 471

Punctul forte cel mai important al modelului Actros Fuel Duel este motorul OM 471 cu capacitate cilindrică de 12.8-litri, parte a celei mai noi generații Euro VI. Acest propulsor dispune de un sistem de injecție X-Pulse îmbunătățit care lucrează cu o presiune de injecție maximă de 2700 bar. Turbocompresorul pentru gaze arse asimetric asigură umplerea optimă a cilindrilor. Toate aceste inovații laolaltă contribuie la un consum de combustibil mai mic și emisii de CO2 reduse, fără a crește însă consumul de AdBlue.

Powertrain

Cutia de viteze automată PowerShift cu circuit de ulei optimizat și schimbare mai lină a treptelor de viteză reduce frecarea în grupul motopropulsor. Datorită raportului de demultiplicare mai lung pe puntea spate, cuplul este disponibil la turații joase. Modelul Actros Fuel Duel dispune în plus de o ungere activă la puntea spate, care reduce consumul de ulei atunci când este necesară mai puțină răcire.

Programe de rulare

Modelul Actros Fuel Duel dispune de două programe de rulare: „economy” și „economy+”. Programul de rulare „economy” este optimizat pentru transportul internațional de mărfuri și contribuie la un stil de condus deosebit de economic. În locul programului de rulare „power”, modelul Actros poate fi echipat și cu „economy+” (disponibil opțional), un program care a fost dezvoltat special concentrându-se pe aspectele viteză maximă și comportament optim la schimbarea treptelor de viteză.

Cabina șoferului StreamSpace

Cabina șoferului StreamSpace lată a modelului Actros oferă tot ce este mai bun din două lumi: șoferul are mult spațiu de locuit și lucru, însă dimensiunile exterioare sunt totuși compacte. Acest aspect conferă modelului Actros Fuel Duel o aerodinamică deosebit de eficientă și contribuie la scăderea consumului de combustibil.

Lonjeron, spoiler plafon și clapetă deflectoare muchie spate

Acestea asigură un flux de aer ideal de-a lungul autovehiculului. Noi sunt clapetele deflectoare ale muchiei spate, cu formă concavă: acestea îmbunătățesc aerodinamica și mai mult și reduc în mod demonstrabil consumul de combustibil.

MirrorCam (cameră video oglindă retrovizoare)

Sistemul MirrorCam de la modelul Actros Fuel Duel este unic. Acesta ține sub supraveghere traficul înspre spate și este mai sigur, deoarece afișează întregul autotren în curbe. Sistemul utilizează camere video și display-uri montate în stâlpii A. Astfel oglinzile exterioare obișnuite sunt înlocuite cu aerodinamicul MirrorCam, ceea ce reduce și mai mult consumul de combustibil.

Predictive Powertrain Control

O inovație caracteristică în domeniul eficienței pe șosea este sistemul Predictive Powertrain Control (PPC) îmbunătățit. Cu un sistem GPS inteligent și hărți topografice precise ale șoselelor, acest tempomat vizionar identifică acum și razele curbelor, sensurile giratorii și limitările de viteză. Astfel, modelul Actros economisește mult mai mult combustibil pe autostrăzi și, în special, pe drumurile naționale.

Anvelope

Anvelopele modelului Actros Fuel Duel au o rezistență la rulare redusă și implicit un consum mai mic. Această economie se realizează prin intermediul combinației optime dintre profil, material și lățime. Jantele din aluminiu, mai ușoare decât jantele din oțel, reduc masa de rotație și oferă și de aici economie de combustibil. Opțional, modelul Actros poate fi echipat cu un sistem revoluționar de măsurare a presiunii în anvelope, pentru evitarea consumului inutil de combustibil.
În sus